top of page

Demontage, depollutie en recyclage van auto’s

Depollutie en administratieve vernietiging van voertuigen

Stevens Recycling NV (Brussel) is een door Febelauto erkend depollutiecentrum voor wrakken van auto’s en andere voertuigen. Als specialist in schroot, oude metalen en machines hebben we een passend machinepark met scharen en persen plus allerlei rollend materieel om op een reglementaire en milieuvriendelijke manier afgedankte voertuigen te ontmantelen. 

 

Breng uw wagen bij ons binnen en wij demonteren, depollueren en vernietigen de afgedankte auto met zo min mogelijk schade voor moeder natuur. 

 

We ontdoen voertuigen van alle schadelijke stoffen: vloeistof zoals brandstoffen, oliën en andere gevaarlijke vloeistoffen, gassen, accu’s en batterijen, filters, banden, enz. De schadelijke stoffen slaan we veilig op en voeren we af naar een erkend verwerkingscentrum..

Bruikbare onderdelen recycleren we. Het ontmantelde voertuig gaat dan naar onze hydraulische pers en wordt compact samengedrukt. Daarna gaat het wrak naar onze erkende shredderinstallatie van Stelimet om tot secundaire grondstof vermalen te worden. 

Van het autowrak hebben wij bij verwerking de boorddocumenten nodig, namelijk inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest en keuringsbewijs, en het chassisnummer moet nog leesbaar zijn. 

 

Na de fysieke vernietiging van uw voertuig gaan dat nummer en alle voertuiggegevens naar Febelauto en de DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen) om het te schrappen uit de geregistreerde voertuigen. U krijgt als laatste eigenaar van ons een vernietigingscertificaat als bewijs dat uw wagen veilig en milieuvriendelijk vernietigd is. 

 

Wilt u uw voertuig laten recycleren en hebt u nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Stevens Recycling NV!

bottom of page